Bureau Schildwacht advies

In veel gevallen zijn veranderingen in het landschap vergunningplichtig. De vergunning en onderliggende bijlages en rapporten worden dan door de gemeente beoordeeld. Bureau Schildwacht wordt als onafhankelijk adviesbureau door verschillende gemeenten gevraagd om de bijlages van de vergunningaanvragen voor hun te beoordelen.

Samenhang omgeving

Als u uw percelen (opnieuw) inricht vanuit een landschappelijke visie, dan kan dit ook gevolgen hebben voor de cultuurhistorische waarden van het perceel of de omgeving. Ook kunnen dieren of planten de gevolgen van uw (her)inrichting ondervinden. Bij een advies hou ik daarom altijd rekening met de landschappelijke,- cultuurhistorische- en ecologische waarden van uw perceel en de omgeving. Dat is juist de meerwaarden van Bureau Schildwacht.

Het landschap verdient een visie

Landschappelijke inpassing

Bureau Schildwacht helpt bij het maken van een landschappelijke inpassing van een nieuwbouwproject. Zowel voor de agrarische sector, als voor de particulieren en recreatiesector hebben wij diverse ontwerpen gemaakt. Hierbij kan ik ook 3D tekeningen maken waarbij ook het effect van de schaduwwerking van beplanting is op te nemen.

Een ontwerp voor een landschappelijke inpassing.

Brochure bomen en struiken

Voor een landschappelijke inpassing heeft u vaak veel groen nodig. Bij een doorsnee tuincentrum is de kennis van inheems plantmateriaal vaak niet aanwezig en is de soortkeuze ook niet altijd te koop, en zeker niet in de aantallen die u nodig heeft. Daarom biedt Bureau Schildwacht een mooie brochure Maak je Landschappelijk Erfgoed aan. In deze brochure leest u welke bomen en struiken geschikt zijn voor uw woonomgeving. Zijn de struiken en bomen geschikt voor vogels of zijn de vruchten eetbaar? U leest het in deze brochure. En wilt u plantmateriaal aanschaffen, ook daarvoor biedt Bureau Schildwacht samen met Boomkwekerij de Batterijen de service. U vult thuis het aanvraagformulier in, stuurt het ons toe en wij zorgen dat het bij u thuis wordt afgeleverd.

Goed plantmateriaal kunnen wij leveren via de actie Maak je Landschappelijk Erfgoed.